Dit is het verhaal van Belle Epoque

De wereld mooier maken

Geen bloem bekender en geliefder dan de roos. Door de eeuwen heen zijn er wereldwijd duizenden soorten gekweekt. Voor de schoonheid, als ingrediënt voor parfum en zelfs als medicijn. Wilde rozen, oorspronkelijk afkomstig uit Noord Europa, zijn gecultiveerd tot zoveel prachtige soorten die bloeien vanaf het voorjaar tot de winter. Engels rozen zijn wereldberoemd. Vorm, kleur en geur bepalen de aantrekkelijkheid van een roos.

De periode van ongeveer 1870 tot 1914 wordt omschreven als de belle époque. Het was de tijd van de industriële revolutie en groeiende welvaart. De elite ontvluchtte het ongezonde leven in de stad en herontdekte de schoonheid van de natuur. De rozenkwekerij ontwikkelde zich tot haar hoogtepunt met de meest prachtige soorten.


In de tijd van nu waarin gemak en snelheid centraal lijken te staan, is het onze missie om mensen opnieuw te inspireren om hun leefomgeving te verrijken met de schoonheid van klassieke tuinrozen. Het is onze ambitie om zeldzame antieke tuinrozen terug te laten keren in het leven van nu.


Al meer dan veertig jaar is Belle Epoque gespecialiseerd in de allermooiste rozen. Engelse rozen van David Austin, maar ook vele andere Europese gerenommeerde merken zoals het Franse Albéric Barbier en Duitse Kordes. Onze liefde gaat uit naar grootbloemige, sterk geurende rozen die het hele seizoen doorbloeien. Daarbij selecteren wij sterke soorten die geschikt zijn voor een stedelijke omgeving.


Wij vinden biodiversiteit en duurzaamheid heel erg belangrijk. Rozen trekken bijen aan en leveren daarmee een waardevolle bijdrage.


Ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.

Schrijf je nu in voor de Belle Epoque nieuwsbrief boordevol met advies, inspiratie en exclusieve aanbiedingen en ontvang 5 euro korting. Geldig bij een minimale besteding van 50 euro.

Inloggen & Registreren
Ik heb al een account

Heb je al een keer besteld bij ons? Vul hieronder je e-mail adres en wachtwoord in om in te loggen. 

Ben je nieuw bij BElle Epoque?

Registreer je nu om je bestellingen te volgen en je favorieten op te slaan.