fbpx

de allermooiste

KLimrozen

Klimrozen

De roos die je gevel, schutting of andere plek mooi kan maken. 

Het maakt niet uit hoe groot je geveltuintje is, een klimroos past altijd en staat prachtig rijk. Of laat een klimroos weelderig groeien tegen een schutting, pergola of muur en je hebt een mooie bedekking. De bloemenpracht van een klimroos maakt elke tuin mooier.
Eigenlijk klopt de benaming klimroos niet. Een klimroos kan namelijk helemaal niet klimmen. Daarvoor moet je hem leiden. Bijvoorbeeld langs een houten rekje of door een draadje te spannen.

Soorten

Er zijn talrijke soorten klimrozen. De snelheid waarmee ze groeien verschilt enorm. Maar ook de grote, vorm van de bloem en de mate waarin ze geuren. En er zijn klimrozen die een keer per jaar bloeien, dit zijn ramblers. Ramblers zijn snelle groeiers die soms wel acht meter groot worden. En er zijn soorten die tot aan de herfst blijven doorbloeien.

Hoe kies je een klimroos?
De keuze voor een klimroos begint bij de plek die in je gedachten hebt. De kleur is natuurlijk belangrijk. Kies een kleur die mooi past bij de achtergrond waarop je de roos wilt planten. Afhankelijk van de omgeving selecteer je daarna op de hoogte en de bloeiperiode. Heb je de roos van je keuze gevonden? Dan wil je misschien nog graag weten hoe de roos geurt. Zeker als je de roos in de nabijheid van een deur, bankje of terras plant dan kan het aroma van de roos de sfeer aangenaam versterken.

Klimrozen vragen weinig aandacht.

Zorg dat je de roos plant op een zonnige plek in goede (biologische) aarde.

Wil je een roos voor je huis plantenen en heb je geen voortuin, dan is het weghalen van een paar stoeptegels een makkelijke oplossing. Sommige steden stimuleren de aanleg van geveltuintjes. Bedenk wel dat de roos diep groeit en zorg daarom voor een voldoende diep gat met aarde.

Laat de klimroos de eerste twee jaar flink groeien en geef deze in het voorjaar voor de bloei (biologische) meststoffen. Knip uitgebloeide bloemen af en breng bij het snoeien een mooie structuur aan van enkele grote hoofdtakken. Knip de uitlopers in de winter af op ongeveer tien centimeter afstand van de hoofdtak.

Advies nodig?

Wij denken graag met je mee. Er zijn duizenden soorten rozen. Wat staat mooi en is geschikt? Onze rozen experts helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Stuur ons via het formulier een bericht en wij denken gratis met je mee.

Bekijk onze klimrozen

Constance Spry
12,95
Blairii no. 2
13,95
Red Flame
10,95
Jasmina
12,95
Clg. Bonica
Clg. Bonica
11,95
Graham Thomas
12,95

Inloggen & Registreren

Ik heb al een account

Heb je al een keer besteld bij ons? Vul hieronder je e-mail adres en wachtwoord in om in te loggen. 

Ben je nieuw bij BElle Epoque?

Registreer je nu om je bestellingen te volgen en je favorieten op te slaan. 

Welkom bij Belle Epoque

Je bent ingelogd. 

Winkelmand

Vraag advies aan.

Er zijn duizenden soorten rozen. Wat staat mooi en is geschikt?  Onze rozen experts helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Stuur ons via het formulier een bericht en wij denken gratis met je mee.