nieuwsbrief 09/02/2017

Geachte Belle Epoque bezoeker,

 

Het voorjaar komt inzicht en met het oplopen van de temperatuur komen ook de rozen weer tot leven. Uw krijgt vast weer zin om met de rozen aan de slag te kunnen gaan.

Maar pas op! het is nog vroeg en de beste tijd om rozen te snoeien is en blijft de tweede helft van maart.  Voor de rozen liefhebbers die het lastig vinden om de rozen te snoeien geven wij ook dit jaar weer een workshop snoeien. U kunt deelnemen in Aalsmeer en of in Het Vondelpark te Amsterdam

Meer informatie kunt u hieronder vinden.

Voor mensen die graag informatie via de computer opzoeken, kan ik u onze snoei instructie filmpjes op onze website aanbevelen zie: http://www.belle-epoque.nl/informatie/video-filmpjes-over-rozen-snoeien-en-verzorging/

 

Rozen uit de volle grond

 

Tot eind april is het mogelijk om rozen uit de volle grond te bestellen en aan te planten. Heeft u nog een verlanglijstje laat het ons weten.

 

Met vriendelijke groet

 

Belle Epoque Rozenkwekerij

 

 

 

 

Snoeicursus – workshop in Aalsmeer  18 maart 2017

 

Workshop: Mooie rozen ook in uw tuin

Op Zaterdag 18 maart 2017 wordt de snoeidag/workshop weer gehouden. 

Voor een impressie van deze dag kunt u klikken op https://www.youtube.com/watch?v=GwdbE-pKkcE

  

Deelname in de ochtend of de middag mogelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen en  vol = vol

Aanmelden is noodzakelijk via deze link  Ik wil me graag opgeven voor deze snoeicursus

*

 

Deelname per deel € 15- inclusief koffie/thee en Roos in pot   t.w.v. € 12,- *.

(Let op neem zelf handschoenen en een goede snoeischaar mee)**

 

Ochtendprogramma (van 9.30 uur tot 12.00 uur).  middagprogramma (van 13.30 uur tot 16.00 uur)

 

Na een kopje koffie beginnen we eerst met de (PowerPoint) presentatie over verzorging, bemesting en het snoeien van rozen. Tijdens deze presentatie is er veel interactie met het publiek en kunt u vragen stellen. Duur van de presentatie ruim één uur maar bij veel vragen langer. Aan de hand van heel veel voorbeelden wordt het een en ander u duidelijk. Na de presentatie gaan we naar buiten voor de praktijk. We steken de handen uit de mouwen en gaan zelf snoeien. De nadruk ligt op het snoeien van struikrozen. Uiteraard worden de klimrozen niet vergeten. Voor de praktijk krijgt u samen met een paar medecursisten een gedeelte van een rozenperk toegewezen dat u mag snoeien. Het resultaat wordt na afloop besproken. U kunt hier net zo lang snoeien tot u het helemaal in de vingers heeft, we hebben genoeg rozenstruiken voor u in de showtuin staan die gesnoeid moeten worden.

 

*

* Na afloop staat er een roos  ter waarde van € 12,- en een tas met veel informatie en een klein zakje Culterra koemest voor u klaar.

** Er zijn nieuwe Felco snoeischaren te koop tijdens de dag, en kunnen we uw oude snoeischaar voor een klein bedrag slijpen en schoonmaken.

 

 

******

 

Snoeicursus – workshop Vondelpark – Amsterdam  11 maart 2017

 

http://vondelpark.com/event/rozensnoeicursus/

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies